Szybko się robi i szybko znika.
Składniki:
- 2 duże pomidory
- 100 g sera korycińskiego - lub mozzarelli
- 200 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- listki bazylii czerwonej
- ser kozi Pecorino Romano - do posypania
A teraz sos.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Jogurt naturalny łączymy z majonezem, czosnkiem, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Polewamy ułożone na talerzu pomidory i ser.
Posypujemy bazylią.
Na wierzchu ścieramy ser kozi.
Smacznego.
Przepis autorski.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.