niedziela, 7 października 2012

Pomidorki nadziewane tuńczykiem i serem brie

To bardzo proste danie zaspokoi głód niejednego smakosza.
Przepis brał udział w konkursie Tesco "Smaki Lata".



                    Składniki:
  • 10 pomidorków długich
  • oliwa z oliwek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 trójkąt sera brie
  • listki bazylii

 Na sos:
  • środki z pomidorów
  • 1 łyżka śmietany
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
Pomidory przekrawamy na połówki wzdłuż a następnie wydrążamy środki, które wkładamy do garnuszka na sos.
Środki pomidorów skrapiamy oliwą z oliwek a następnie wkładamy do środka tuńczyka.
Posypujemy posiekanymi listkami bazylii i przykrywamy plastrem sera brie.
Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
W tym czasie rozgotować z odrobina soli środki pomidorów a następnie zmiksować i dodać śmietanę i oregano.
Zagotować i sos gotowy.
 Smacznego.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger