Przepis brał udział w konkursie Tesco "Smaki Lata".
Składniki:
- 10 pomidorków długich
- oliwa z oliwek
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 trójkąt sera brie
- listki bazylii
Na sos:
- środki z pomidorów
- 1 łyżka śmietany
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
Środki pomidorów skrapiamy oliwą z oliwek a następnie wkładamy do środka tuńczyka.
Posypujemy posiekanymi listkami bazylii i przykrywamy plastrem sera brie.
Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
W tym czasie rozgotować z odrobina soli środki pomidorów a następnie zmiksować i dodać śmietanę i oregano.
Zagotować i sos gotowy.
Smacznego.
2 komentarze
Wygląda pysznie :) A zarazem proste w wykonaniu, więc danie idealne ;)
OdpowiedzUsuńfajna przystawka
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.