Składniki:
- 1 serek homogenizowany naturalny - 150 g
- 1 jajo
- ok.200 g startej dyni
- 4 łyżki mąki
- szczypta soli
- olej do smażenia
Dynię obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Dodać do niej serek, jajo, mąkę oraz szczyptę soli.
Masę wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki.
Uwaga są bardzo delikatne.
Zrumienić z obu stron i podawać z borówką czerwoną w cukrze.
Smacznego.
1 komentarze
Dorotko, super to wygląda.
OdpowiedzUsuńMam dynię. Musze je zrobić.
Pozdrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.