Delikatność polędwicy i kwaskowatość pomidora nadaje jej jedyny i niepowtarzalny smak , polecam.
Składniki:
- ok.800 g polędwiczek wieprzowych
- 4 cebule
- 4 pomidory
- 4 ząbki czosnku
- majeranek
- ostra papryka w proszku
- sól
- pieprz
- olej
Składniki marynaty czyli rozgnieciony czosnek, ostrą paprykę, majeranek, sól, pieprz oraz olej wymieszać i natrzeć z każdej strony nasze plastry polędwicy.
Odstawić na kilka godzin.
Następnie mięso usmażyć z obu stron na rumiano.
Dodać do mięsa posiekaną cebulę oraz pokrojonego w kostkę bez skórki pomidora.
Dusić do miękkości ok.15 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Podałam ze szpinakiem z prażonymi płatkami kukurydzianymi.
Smacznego.
3 komentarze
prosto i przesmakowicie! :-)
OdpowiedzUsuńChyba ten przepis wykonam!
OdpowiedzUsuńO! to danie jest dla mnie:) jestem typowym mięsożercą. Muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.