Tym razem cukinie i kabaczki ze skórką czyli młode lub obrane bo starsze i skóra twarda.
U mnie młode egzemplarze.
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 kabaczek
- 1/2 kostki fety
- 50 g salami paprykowego
- plaster sera twarogowego tłustego
- 1/3 szklanki cebulki prażonej
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 szklanki suszonych pomidorków koktajlowych
- sól
- papryka słodka mielona
Fetę i salami oraz ser twarogowy kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą.
Dodajemy cebulkę prażoną i osączonego tuńczyka i jeszcze raz mieszamy.
Cukinię i kabaczka kroimy na połówki wzdłuż.
Wydrążamy pestki a środek warzywa skrapiamy olejem.
Nakładamy farsz, układamy na nim pokrojone suszone pomidorki.
Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 190 C.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.