poniedziałek, 1 października 2012

Nadziewane cukinie i kabaczki

Uwielbiam o tej porze nadziewać wszystko co się da.
Tym razem cukinie i kabaczki ze skórką czyli młode lub obrane bo starsze i skóra twarda.
U mnie młode egzemplarze.

Składniki:
  • 1 cukinia
  • 1 kabaczek
  • 1/2 kostki fety
  • 50 g salami paprykowego
  • plaster sera twarogowego tłustego
  • 1/3 szklanki cebulki prażonej
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 szklanki suszonych pomidorków koktajlowych
  • sól
  • papryka słodka mielona

 Fetę i salami oraz ser twarogowy kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą.
Dodajemy cebulkę prażoną i osączonego tuńczyka i jeszcze raz mieszamy.
Cukinię i kabaczka kroimy na połówki wzdłuż.
Wydrążamy pestki a środek warzywa skrapiamy olejem.
Nakładamy farsz, układamy na nim pokrojone suszone pomidorki.
Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 190 C.
Smacznego.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger