Różyczki kalafiora i brukselkę obgotować w osolonej wodzie przez 5 minut.
Cukinię pokroić w pół plasterki a czosnek siekamy.
Jaja mieszamy z parmezanem i oliwą.
Dodać obrobione warzywa, dodać sól, pieprz i wymieszać.
Ciasto rozwałkować na dwa placki - większy i mniejszy - większym wylepiamy dno naczynia do zapiekania lub tortownicy.
Na dnie układamy warstwę liści szpinaku.
Ułożyć na szpinaku 1/2 porcji warzyw a na nie ostrożnie wybijamy 4 małe jaja.
Na jajach ułożyć resztę liści szpinaku i resztę warzyw oraz przykrywamy mniejszym krążkiem ciasta.
Zlepić brzegi i posmarować wierzch oliwą.
piec 40 minut w temperaturze 200 C.
Smacznego.
2 komentarze
bardzo fajny przepis. pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.