A teraz zapraszam na kolejny grzybowy post.
Jajecznica wyszła pyszna i nie myślałam nawet że tak dobrze skomponuje się z rukolą.
Lekko orzechowy smak rukoli nadał jajecznicy bardzo charakterystyczny smak, pycha.
Składniki:
- 1 cebula
- 2 duże kapelusze koźlarków
- 1 ząbek czosnku
- 50 g rukoli
- 2 łyżki śmietany 36%
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżka oliwy
- 5 jaj
- sól
- pieprz
Pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło i oliwę i usmażyć na niej grzyby.
Dodać pokrojona w kostkę oliwę i posiekany czosnek i smażyć aby cebulka była szklista.
Wbić do grzybów jaja i smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości jaj.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umytą rukolę ułożyć na talerzu a na niej ułożyć jajecznicę.
Smacznego.
3 komentarze
Ja też uwielbiam jajecznicę z grzybami.
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadła, apetycznie wyglada:))
OdpowiedzUsuńPrzepis fantastyczny tylko nie mam grzybów:)))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.