Inspiracją był przepis znaleziony gdzieś w necie.
Składniki:
- 3 jaja
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki tortowej
- 1 łyżeczka sody
- 190 g margaryny lub masła
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 1 budyń śmietankowy
- 2 duże jabłka
- 3 łyżki masła
- 6 łyżek mąki
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1 łyżka kakao
Margarynę rozpuścić i pozostawić do lekkiego stężenia.
Następnie należy ją ubić na puszysty krem dodając cukier, żółtka, wiórki kokosowe a potem przesianą mąkę z sodą.
Na końcu dodać pianę ubitą z 3 białek.
Lekko wymieszać i wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obrać i pokroić w plastry.
Ułożyć na cieście.
Budyń ugotować na gęsto czyli w mniejszej ilości mleka - ok. 350-400 ml.
Wylać go na jabłka i wyrównać wierzch.
Składniki kruszonki wymieszać i wysypać ją na budyń.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 C.
Smacznego.
Przepis gdzieś z netu.
5 komentarze
Świetny przepis. Zjadłabym z herbatką.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie! Musi być pyszne!:)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności!!
OdpowiedzUsuńprawie 3 w nocy a ja takie rzeczy widzę :) nie kuś ! pozdrawiam :*
OdpowiedzUsuńwygląda wyśmienicie :) już wiem co będę piekła na weekend :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.