Zapraszam.
Składniki:
- 1 laska cienkiej kiełbasy np. podwawelskiej
- 3 małe - z tych w doniczce ozdobnych - papryczki ostre
- 1/2 strąka słodkiej papryki Palermo
- garść pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka posiekanej czerwonej bazylii
- kilka listków melisy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia - czosnkowo - cebulowy
Dodać pokrojone papryczki ostre i paprykę Palermo pokrojoną w paski.
Smażyć chwilę razem a następnie wrzucić pomidorki, przykryć na 3 minuty i potrawa gotowa.
Udekorować posiekaną bazylią i listkami melisy.
Smacznego.
2 komentarze
Zachęcasz do spróbowania.
OdpowiedzUsuńPomysłowe, smakowite i ładne to danie :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.