My uwielbiamy a ponieważ te wędzone na zimno smakują mi lepiej często kupujemy właśnie te.
Dziś pstrąg wędzony w wersji sałatkowej.
Składniki:
- 2 wędzone pstrągi
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 szklanka pomidorów koktajlowych
- 2 łyżki świeżego posiekanego majeranku
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
Wędzone pstrągi obrać z ości i rozdrobnić.
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.
Kapustę pokroić w paski.
Pomidorki pokroić na połówki.
Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
Podawać posypane świeżym majerankiem.
Smacznego.
2 komentarze
Dorotko, uwielbiam sałatki rybne.
OdpowiedzUsuńLubię ryby wędzone na zimno i na gorąco.
Tym przepisem dogodziłaś mi.
Wprawdzie nie mam wędzonego pstrąga ale mam makrele. Też dobra i zdrowa.
Jutro zrobię sałatkę trochę podobną do Twojej.
Dobrej nocy Tobie życzę.
Paaaaaa
Pstrąg w sałatce, pyszności :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.