Do tego tym razem dodałam hiszpańskie czarne oliwki i sałatka rozpływała się w ustach.
Oliwki hiszpańskie dostałam do testowania ale o tym późnej.
Te czarne są pyszne, chrupiące i wielkie, do mojej sałatki pasowały nawet kolorystycznie.
Jeśli chcecie dobre hiszpańskie oliwki to muszą mieć ten znak:
Składniki:
- 40 g roszponki
- 120 g sera Castello Ananas
- 90 g kiełbasy Rosette
- 2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych w oliwnej zalewie
- 1 łyżka octu balsamicznego
- puszka hiszpańskich czarnych oliwek
Roszponkę umyć, osuszyć i włożyć do miski.
Ser Castello Ananas ( jest to ser słodki )pokroić w kostkę.
Kiełbasę Rosette ( Rodzaj salami )przekroić każdy plasterek na połowę i usmażyć na suchej patelni.
Zrobią się chrupiące talarki.
Oliwki osączyć z zalewy.
Wszystko razem wymieszać i polać sosem z oliwy która została mi z pomidorów suszonych i łyżeczki octu balsamicznego.
Sałatkę od razu zajadać aby roszponka nie powiędła.
Smacznego.
Przepis bierze udział w Akcji:
1 komentarze
Też bardzo lubię wszystkie sałaty.
OdpowiedzUsuńOd bardzo dawna, uważam, że oliwki hiszpańskie są najlepsze.
Twój przepis na pewno wypróbuję.
Serdecznie pzodrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.