Składniki:
- 200 g makaronu ryżowego wstążki
- 1/2 średniej cukinii
- 1 cebula
- 350 g mięsa mielonego
- 1 łyżka sosu sojowego
- przyprawa Kotanyi ASIA a'la Kanton
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 ostra papryczka chilli
- 75 ml białego wina półsłodkiego
Cukinię kroimy w paski tak jak i papryki.
Cebule kroimy w piórka.
Na oleju podsmażamy po kolei:
- cebulę
- mięso mielone
- papryki
- cukinię
Dobrze mieszamy na patelni i rozkładamy na talerze.
Smacznego.
Przepis dodaję do Akcji:
8 komentarze
Jeszcze nie robiłam nic z makaronem ryżowym, nie wiem nawet czy go jadłam. Bardzo kolorowa wyszła ta chińszczyzna, lubię takie bogate dania.
OdpowiedzUsuńWaśnie sobie przypomniałam, że mam w szafce makaron ryżowy. Dzięki za pomysł :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog, a szczerze powiem, że robię inną trochę wersje chińszczyzny ale ta też wygląda bardzo smacznie! :) Pozdrawiam gorąco! :D
OdpowiedzUsuńbardzo lubię makaron ryżowy, lekki, twardawy, w tej wersji super:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się twój sposób na chińszczyznę;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie dania, pięknie się prezentują na talerzu, w lidlu właśnie tydzień azjatycki, więc mam kilka fajnych produktów na coś pysznego.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńUwielbiamy,dziękuje za zaproszenie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.