środa, 5 września 2012

Lemoniada z miętą

Na początek przypominam o KONKURSIE jeszcze do soboty czekam na zgłoszenia, a warto bo nagroda jest super.
A teraz po garam masali piecze podniebienie?
Proponuje lemoniadę na ukojenie pieczenia.

Składniki:
  • 1 l wody mineralnej gazowanej
  • 5 gałązek mięty
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
 Cytrynę wyszorować i pokroić w plasterki.
Zasypać cukrem i lekko ugnieść.
Następnie zalać wodą mineralną i wrzucić listki mięty.
Wymieszać i schłodzić.
 Smacznego.

4 komentarze

  1. Też taką często robiłam w lecie ale bez cukru:)

    OdpowiedzUsuń
  2. jakże można sobie uprościć ten przepis, dodając po prostu nasze cytrynki? też uwielbiamy lemoniadę :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger