Wszystkie składniki włożyłam do szybkowaru i po 15 minutach obiad gotowy.
Składniki:
- 1 cukinia - ja wzięłam 1/2 bo była bardzo wielka
- 150 g kurek
- 3 papryki - miałam żółte
- 2 cebule
- 400 g kiełbasy krakowskiej
- 1 łyżeczka cząbru
- 1 łyżeczka pomidorów z czosnkiem i bazylią Specialite
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 kostki rosołowe wołowe
- 300 ml wody
Cukinie wraz ze skórką obrać z nasion i pokroić w pół plasterki.
Kurki opłukać i obrać.
Papryki kroimy w dużą kostkę.
Wszystkie składniki wkładamy do szybkowaru i zalewamy wodą, wkładamy kostki rosołowe.
Gotujemy po osiągnięciu przez szybkowar największej mocy prze 10 minut.
Po zmniejszeniu ciśnienia otwieramy pokrywę i wkładamy zioła i przecier pomidorowy.
Jeszcze trzeba zagotować i leczo gotowe.
Smacznego.
4 komentarze
Doroto, to tak pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPrzypuszczam, że jest też pyszne.
Muszę tę potrawę zrobić.
Pozdrawiam
Bardzo lubimy leczo,w ogóle lubię cukinię ostatnio robiłam z niej nawet dżem:))Pozdrawia
OdpowiedzUsuńz kureczkami to ja jeszcze nie tego, nie leczyłam. Leczo teraz u nas na topie więc chętnie dorzucę kurkowych rarytasów. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAle to pysznie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.