Składniki:
- 6 jaj na twardo
- 1 jajo surowe
- 3-4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki ostrego tartego sera
- sól
- pieprz
- 1/2 pęczka posiekanego koperku
- 2 łyżki świeżego masła
- drobno posiekana cebula przesmażona z
- 1 łyżką masła
Ugotowane na twardo jaja posiekać , dodać sól, pieprz, przesmażoną cebulkę,całe surowe jajo, tarty ser i tyle tartej bułki, by kotleciki łatwo można było uformować.
Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron.
Masło wymieszać z posiekanym koperkiem.
Kotlety podawać z odrobiną masła koperkowego na każdym kotlecie.
Smacznego.
7 komentarze
uwielbiam połączenie jajka z koperkiem. :)
OdpowiedzUsuńDorotko, już czuję zapach kotlecików.
OdpowiedzUsuńWiem, że są pyszne.
Może jutro je zrobię?
Serdecznie pzodrawiam
Jakie pyszności.
OdpowiedzUsuńDorcia - kocham te kotleciki :)
OdpowiedzUsuńPyszne, dla mnie to wspomnienie obiadów w przedszkolu!
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie i myślę że tak samo smakuje:))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kotleciki ♥
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.