Znacie to???
No to robimy!
Jogurtowe serduszka.
Składniki:
Składniki:
- 330 g jogurtu greckiego
- 2 jaja
- 60 g masła stopionego i wystudzonego
- 1/2 szklanka cukru trzcinowego
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 budyń śmietankowy 60 g
- otarta skórka z 1/2 cytryny
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 szklanka borówek amerykańskich
Przygotowanie serc:
- Żółtka oddzielić od białek.
- Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i dodawać po 1 żółtku.
- Do jogurtu dodać cukier waniliowy, skórkę cytrynową, budyń.
- Wszystko zmiksować, dodać przestudzone masło.
- Do masy jogurtowej dodać ubite jajka delikatnie mieszając.
- Na dno foremek w kształcie serca - 4 sztuki - układamy borówki i zalewamy masą jogurtową.
- Wierzch naszych serc posypać wiórkami kokosowymi.
- Piec w 170 C przez 20 minut.
Przepis własny.
6 komentarze
jakie pyszne serducho!:)
OdpowiedzUsuńPyszny deserek..U mnie zawsze młodsza córka prosi , żeby było słodko [choć nie zawsze słodko] ..ale ma być..szybko..
OdpowiedzUsuńurocze i na pewno pyszne
OdpowiedzUsuńŚLICZNIE WYGLĄDA , BARDZO FAJNE TE FOREMKI :) POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńDorciu, jak ja Ci zazdroszczę. Masz ochotę na coś słodkiego, to już robisz.
OdpowiedzUsuńA my dzisiaj zjedliśmy po 8 winogron i spodeczku chrupek otrębowych bez cukru.
Wiesz, ja i mój Eryk mamy skłonności do tycia i musimy bardzo uważać.
Twój deserek jest taki smakowity, az mi ślinka cieknie.
Dorotko, sprawiłaś mi wielką radość swoim komentarzem.
Pa. Dobrej nocy życzę!
cudne są te foremeczki :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.