Testowałam przy okazji ten ocet bo w swojej kuchni używam go sporo do sałatek i różne już miałam przyjemność sprawdzić.
Develey podniósł walory smakowe mojego sosu.
Sos guacamole.
Składniki:
Smacznego.
Składniki:
- 1 dojrzały owoc avocado
- 1 pomidor żółty
- 1 pomidor czerwony
- 1/2 strąka papryczki chili
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka posiekanej bazylii cytrynowej
- 1 łyżka posiekanej melisy
- 1 łyżka posiekanego majeranku
- 2 łyżki octu z białego wina - dałam Develey
- sól morska
- pieprz
- Avocado obrać i rozgnieść widelcem. Pomidory i cebule pokroić w drobna kostkę.
- Zioła posiekać.
- Papryczkę po usunięciu pestek drobno posiekać.
- Wszystko razem wymieszać i polać octem winnym.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
Pomysł własny.
3 komentarze
Bardzo lubię ten ocet winny - innego nie używam :-)
OdpowiedzUsuńI McDonaldsony ketchup! <3 *dziecięcy zachwyt*
OdpowiedzUsuńGuacamole zapowiada się świetnie. Zapisuje przepisik :D
Witaj Dorotko!
OdpowiedzUsuńW tym roku mam ogromne ilości czerwonej papryki chili.
Szukam u Ciebie jakiegoś przepisu na sos z takiej ostrej papryki.
Nie potrafię znaleźć.
Jeszcze lepiej byłoby gdyby go zawekować...
Serdecznie pozdrawiam
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.