Przy okazji przetestowałam przyprawy Marsyl o której to firmie już Wam pisałam a która gości w mojej kuchni już jakiś czas i to z powodzeniem.
Fasolowa na wędzonce.
Składniki:
Smacznego.
Przepis własny.
- 2 marchewki
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki przyprawy warzywnej - ja użyłam Marsyl
- 2 żeberka wędzone
- 2 garście fasolki szparagowej
- 1 pietruszka
- 1/2 małego selera bulwiastego
- kilka listków lubczyku
- sól morska
- pieprz czarny
- ok. 800 ml wody
Przygotowanie zupy:
- Seler i pietruszkę obrać i pokroić w paski, a obraną marchewkę w plasterki.
- Fasolkę obrać i pokroić na kawałki.
- Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę.
- Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać wodą przykryć i po osiągnięciu przez szybkowar najwyższego ciśnienia gotować 7 minut.
- Po ugotowaniu wyjąć i obrać mięso z żeberek.
- Ponownie włożyć do zupy.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.