Piękne, zieloniutkie, malutkie a że drzewo niczyje....kiedyś dawno był tam sad i kilka drzew jeszcze zostało....to nazrywałam jabłuszek i do syropu z nimi.
Wyszło pysznie a do deserów i ciast jak znalazł.
Przypominam o KONKURSIE i czekam na przepisy.
Składniki:
- 800 g rajskich jabłuszek
- 500 g cukru
- 1/3 szklanki wody
Jabłka umyć i osuszyć.
Ugotować syrop z cukru i wody i włożyć do niego jabłuszka.
Zagotować i gotować ok.20-30 minut.
Przekładać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.