Bardzo szybko i sprawnie jagody do słoików a zimą takie jagody dobre na wszystko np. poza deserami to na biegunkę jak się przydarzy.
Składniki:
- jagody
- cukier
- słoiki
Do każdego słoika wsypać po 1-2 łyżki cukru ( w zależności od wielkości słoika ).
Jagody pasteryzować przez 15 minut.
Słoiki zostawić w wodzie do ostygnięcia.
Smacznego.
4 komentarze
Ja też jestem na etapie przetworów:))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZawsze robiłam takie jagody.
OdpowiedzUsuńW tym roku nie udało się...
Uwielbiam jagody w cukrze! Najlepsze z owsianką lub bananowym chlebkiem sophie dahl ♥
OdpowiedzUsuńMam słabość do jagód i malin w cukrze, bo wyjadał łychą ze słoika i nigdy mi ich dość. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.