Już Was zamęczyłam?
Lubicie rybę z grilla? no to dzisiaj bedzie.
Grillowany pstrąg z koperkiem, masłem i olejem.
Składniki:
- 2 pstrągi ( tuszki )
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka warzywka
- olej
- masło
- cytryna
Folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć na niej pstrąga i lekko posypać warzywkiem.
Do środka włożyć wiórki masła.
Zawinąć dobrze folię i grillować rybę ok. 10-20 minut.
Podawać z cytryną i grillowanymi ziemniaczkami.
Ryba jest uduszona w sosie własnym i wyśmienita.
Następnym daniem jest:
Filet w kurczaka grillowany z cukinią i czosnkiem oraz smażonymi kurkami.
Składniki:
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 1/2 cukinii
- garść świeżych kurek
- 1 nieduża cebulka
- masło do smażenia kurek
- przyprawa do grilla
Filety pokroić : każdy na dwa plastry i również posypać przyprawą.
Kurki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w ćwierć plasterki.
Dusić 5 minut pod przykryciem aż kurki puszczą sok.
Zdjąć przykrycie i smażyć jeszcze chwilę.
Kotlety grillować po kilka minut z obu stron razem z cukinią.
Na każdym kotlecie ułożyć porcję kurek.
Dodatkowo podałam pomidorki i grillowany czosnek.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.