poniedziałek, 20 sierpnia 2012

Grillujemy cz. 1

W kilku postach przedstawię Wam jakie potrawy jadałam z grilla na urlopie i co tam wykombinowaliśmy.
Sezon grillowy nadal trwa więc może ktoś skorzysta albo ugrilluje coś na patelni grillowej.
Dania polecam bo są naprawdę przepyszne.
 Na początek grillowane kiełbaski.
I tu nie muszę chyba mówić jak to się robi.
Ponacinać i grillować a do kiełbasek spora ilość warzyw, pyszności.
 Następne danie to szaszłyki z grillowanym czosnkiem
Potrzebne będą:
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 3 duże pieczarki
  • 2 cebule
  • marynata klasyczna Prymat
  • główka czosnku
 Mięso pokroić w kostkę i zalać marynatą.
Zostawić na min. 2 godziny.
Warzywa pokroić w cząstki a cebulę w plastry.
Patyczki do grillowania włożyć do wody aby potem podczas pieczenia nie paliły się. 
Na patyczki nadziewać na przemian mięso z warzywami.
Z czosnku ściąć górę i zawinąć główkę w folię aluminiową.
Czosnek grilluje się ok. 20-25 minut a szaszłyki ok.15 minut.
Podawać z kolorowymi pomidorkami.
Czosnek grillowany jest słodki i przepyszny, zjadaliśmy go w dużych ilościach.
Uwaga!!!
Nie wydaje przykrego zapachu tak jak świeży.
Gorąco polecam.
Smacznego.
Przepis na szaszłyki dodaję do akcji:
 

4 komentarze

  1. Bardzo lubimy grillowanie, chętnie coś podpatrzę:))Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobrze,że wróciłaś ze Slesina-brakowało Mi Cię!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają zachęcająco. Pozdrawiam i witam w akcji psiankowatej. Zapraszam też do grillowej ;)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger