Próbować i zachwycać się.
Składniki:
- kromki chleba -u mnie własnego wypieku
- pomidory
- bazylia
- czosnek
- oliwa
- ser kozi dojrzewający
Bazylię posiekać.
Kromki chleba zgrillować lub włożyć do tostera.
Jeszcze ciepłe natrzeć połówką ząbka czosnku.
Potem polać kromkę 1 łyżeczką oliwy, ułożyć pomidory, posypać kozim serem dojrzewającym oraz bazylią.
Gotowe.
Są pyszne.
Smacznego.
Przepis dodaję do Akcji:
Przepis bierze udział w Akcji:
4 komentarze
Kocham bruschette. Ostatnio jadłam pyszną z serem pleśniowym, gruszką i octem balsamicznym, ale Twoja też wygląda pięknie, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam bruschettę :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńJak z kozim serkiem, to poproszę kilka takich, bo uwielbiam ten ser.
OdpowiedzUsuńuwielbiam bruschettę, i to co na niej również:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.