czwartek, 26 lipca 2012

Zupa cebulowa SyS

Kilka dni temu dostałam do wypróbowania próbkę zupy która w sprzedaży będzie na jesień.
Jest to zupa cebulowa Babci Zosi a producentem jest SyS.
Nie znałam wcześniej firmy i ciekawa byłam jak ta zupa będzie smakować.
Ale nie byłabym sobą jakbym zupy po swojemu nie zmodyfikowała i dlatego zamiast zupy w dosłownym tego słowa znaczeniu zrobiłam sos cebulowy do wołowiny.
Zupa cebulowa jako sos.

Składniki:
  • zupa cebulowa SyS
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 400 ml wody
Przygotowanie sosu:
  • Zawartość obu torebek wsypałam do 400 ml zimnej wody i zagotowałam.
  • Gotowałam 30 minut mieszając co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
  • Potem sos zmiksowałam i zaprawiłam śmietaną.
Sos wyszedł bardzo aromatyczny i idealnie pasował do grillowanej wołowiny.
Zupy Babci Zosi są bez konserwantów i to mi bardzo przypasowało.
Pachnąca suszona cebulka , bułka tarta, sól, cukier, cebulka prażona, warzywa suszone: pasternak, seler, pietruszka, drożdże, pieprz, kminek, tymianek - oto skład zupy.
Smakowała mi zupa - sos i pewnie skuszę się jeszcze na zupę z soczewicy która dostałam.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Wygląda całkiem nieźle :) Nie jestem fanem gotowych produktów, ale widzę że ostatnio wielu producentów wychodzi nam na przeciw i robi dania bez konserwantów i z samymi naturalnymi składnikami, może się kiedyś skuszę na taką zupę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł podania. Zapraszam do mnie też testowałam zupkę:) obserwuję!
    http://sprawdzaneipolecane.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger