Jest to zupa cebulowa Babci Zosi a producentem jest SyS.
Nie znałam wcześniej firmy i ciekawa byłam jak ta zupa będzie smakować.
Ale nie byłabym sobą jakbym zupy po swojemu nie zmodyfikowała i dlatego zamiast zupy w dosłownym tego słowa znaczeniu zrobiłam sos cebulowy do wołowiny.
Zupa cebulowa jako sos.
Składniki:
Zupy Babci Zosi są bez konserwantów i to mi bardzo przypasowało.
Pachnąca suszona cebulka , bułka tarta, sól, cukier, cebulka prażona, warzywa suszone: pasternak, seler, pietruszka, drożdże, pieprz, kminek, tymianek - oto skład zupy.
Smakowała mi zupa - sos i pewnie skuszę się jeszcze na zupę z soczewicy która dostałam.
Smacznego.
Pomysł własny.
- zupa cebulowa SyS
- 2 łyżki śmietany 30%
- 400 ml wody
Przygotowanie sosu:
- Zawartość obu torebek wsypałam do 400 ml zimnej wody i zagotowałam.
- Gotowałam 30 minut mieszając co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
- Potem sos zmiksowałam i zaprawiłam śmietaną.
Zupy Babci Zosi są bez konserwantów i to mi bardzo przypasowało.
Pachnąca suszona cebulka , bułka tarta, sól, cukier, cebulka prażona, warzywa suszone: pasternak, seler, pietruszka, drożdże, pieprz, kminek, tymianek - oto skład zupy.
Smakowała mi zupa - sos i pewnie skuszę się jeszcze na zupę z soczewicy która dostałam.
Smacznego.
Pomysł własny.
2 komentarze
Wygląda całkiem nieźle :) Nie jestem fanem gotowych produktów, ale widzę że ostatnio wielu producentów wychodzi nam na przeciw i robi dania bez konserwantów i z samymi naturalnymi składnikami, może się kiedyś skuszę na taką zupę :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł podania. Zapraszam do mnie też testowałam zupkę:) obserwuję!
OdpowiedzUsuńhttp://sprawdzaneipolecane.blogspot.com/
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.