On jest cudny sam w sobie a w sałatce smakuje wybornie.
Składniki:
- 1 kalafior zielony-miałam nieduży
- 1 spora kulka mozzarelli
- garść płatków migdałowych
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Mozzarellę pokroić w kostkę.
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni.
Składniki sosu połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawić do smaku.
Składniki sałatki połączyć z sosem, wymieszać a na wierzchu posypać uprażonymi płatkami.
Smacznego.
Przepis własny.
Polub MMCz na Fb [ klik ]
5 komentarze
Sałatka prezentuje się smakowicie!
OdpowiedzUsuńPOZDRAWIAM
Znów same pyszności:))Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńkalafiorowa to ja jestem bardzo :)
OdpowiedzUsuńBardzo cieszę się z tych ciekawych przepisów. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.