Szybki i bardzo prosty pomysł a wiśnie można potem wykorzystać do deserów i ciast, kisieli. Wiśnie w syropie
Moje stanowisko pracy
Składniki:
1kg wiśni
1/2 kg cukru
Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem a jak puszczą sok przekładamy do wyparzonych słoików razem z sokiem, Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad. Anonimie-podaj swoje imię. Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych. Dziękuję i zapraszam ponownie.
Hej! Nazywam się Dorota Owczarek-Osowski. Gotuję to co lubię i piekę to co uwielbiam. Kocham kuchnię włoską i testowanie nowych produktów. Zapraszam Cię w kulinarną podróż po smakach z całego Świata. Więcej na mój temat.
4 komentarze
Sama nie wiem czy takie wiśnie lepsze czy w dżemie :D
OdpowiedzUsuńFaktycznie wiśnie w syropie nadają się do deserów, ciast.
OdpowiedzUsuńPodpisuję się pod Twoim postem
Muszą wyjątkowo smakować!
OdpowiedzUsuńSuper przepis właśnie taki szukałam , szybki i nie pracochłonny . Dzięki
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.