środa, 11 lipca 2012

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka małosolnego

Bardzo szybka surówka którą przygotowałam do kaszy gryczanej i gulaszu.
Polecam.

 Składniki:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 4 ogórki małosolne
  • biała część pora
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
              Na sos:
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczka cukru
 Poszatkować kapustę, ogórki pokroić w plastry.
Posiekać koperek a pora pokroić w półplasterki.
 Połączyć składniki sosu i dobrze wymieszać.
Polać sałatkę i wymieszać.
Podawać schłodzoną. 
 Smacznego.     

3 komentarze

  1. Takiej surowki jeszcze nie robiłam..musze tylko kupić ocet balsamiczny..i wyprobuję..

    OdpowiedzUsuń
  2. Bez takich surówek nie wyobrażam sobie obiadu;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hej ja do Twojego przepisu dodaje dwie łyżki kukurydzy, pycha!:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger