Polecam.
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 4 ogórki małosolne
- biała część pora
- 1/2 pęczka koperku
- sól
- pieprz
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczka cukru
Posiekać koperek a pora pokroić w półplasterki.
Połączyć składniki sosu i dobrze wymieszać.
Polać sałatkę i wymieszać.
Podawać schłodzoną.
Smacznego.
3 komentarze
Takiej surowki jeszcze nie robiłam..musze tylko kupić ocet balsamiczny..i wyprobuję..
OdpowiedzUsuńBez takich surówek nie wyobrażam sobie obiadu;)
OdpowiedzUsuńHej ja do Twojego przepisu dodaje dwie łyżki kukurydzy, pycha!:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.