Sos jest aromatyczny i dopóki nie ma pomidorów świeżych błyskawiczny w wykonaniu.
- 1 litr bulionu wołowego
- 1 szklanka śmietany 30 %
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 5 łyżek mąki
- szczypta ostrej papryki
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
W śmietanie rozprowadzić mąkę i wlać do sosu, zagotować.
Doprawić solą, cukrem, pieprzem, wsypać zioła i gotowe.
Teraz biorę się za gołąbki...zaraz będą w poście.
Smacznego.
3 komentarze
Tak się składa, że raczej nie używam koncentratów pomidorowych (sklepowych).
OdpowiedzUsuńCzęsto robię sosy jak może pamiętasz zawsze bez śmietany.
Twój przepis jest bardzo zachęcający dla osób, które spożywają ten składnik.
Pozdrawiam
do ziemniaczków fajny
OdpowiedzUsuńta mąka mi się nie podoba :D a tak to fajny!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.