Składniki:
- 300 g białych szparagów
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 papryka jasno zielona
- 1 papryka zielona
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 1 duży pomidor
- 1 szklanka makaronu w kształcie ryżu-przed ugotowaniem
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sól
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki cząbru
- 1 łyżeczka oregano
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Kapustę pokroić w paski.
Posiekać zioła.
Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać a następnie pokroić w dużą kostkę.
Papryki oczyścić i pokroić w paski.
Szparagi obrać i ugotować na parze a następnie ostudzić i pokroić na kawałki.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać i polać sosem.
Schłodzić i gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.