wtorek, 3 lipca 2012

Pieczeń z szynki oraz testowanie

Użyłam do pieczeni przyprawy do mięs firmy Marsyl
Wyszła aromatycznie i soczyście.
Pieczeń można spożywać do chleba lub jako danie obiadowe.
Przyprawa do mies jest mieszanka przypraw i ziół które wzbogacają smak i aromat mięs.

Składniki:

Mięso umyć i osuszyć a następnie natrzeć przyprawą do mięs.
Mięso zawinąć w folię i odstawić na 2-3 godziny.

Po 3 godzinach mięso umieszczamy w rękawie do pieczenia, zawijamy na brzegach ów rękaw i nakłuwamy w kilkunastu miejscach.
Wkładamy mięso do nagrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy przez ok.30 minut.
Po tym czasie rozcinamy rękaw i pozwalamy mięsu pięknie się zrumienić.

Wyszło bardzo pysznie.
Smacznego.

3 komentarze

  1. Wyjątkowo apetycznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie...a ta przyprawa nadaje smaku i aromatu, to fakt..też taką uzywałam.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger