Wyszła aromatycznie i soczyście.
Pieczeń można spożywać do chleba lub jako danie obiadowe.
Przyprawa do mies jest mieszanka przypraw i ziół które wzbogacają smak i aromat mięs.
Składniki:
- 600 g mięsa od szynki w jednym kawałku
- przyprawa do mięs Marsyl
- rękaw do pieczenia
- olej rzepakowy
Mięso umyć i osuszyć a następnie natrzeć przyprawą do mięs.
Mięso zawinąć w folię i odstawić na 2-3 godziny.
Po 3 godzinach mięso umieszczamy w rękawie do pieczenia, zawijamy na brzegach ów rękaw i nakłuwamy w kilkunastu miejscach.
Wkładamy mięso do nagrzanego do 200 C piekarnika i pieczemy przez ok.30 minut.
Po tym czasie rozcinamy rękaw i pozwalamy mięsu pięknie się zrumienić.
Wyszło bardzo pysznie.
Smacznego.
3 komentarze
Wyjątkowo apetycznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie...a ta przyprawa nadaje smaku i aromatu, to fakt..też taką uzywałam.
OdpowiedzUsuńApetyczna ta pieczeń :)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.