Letnie napoje królują na naszym stolewłaśnie teraz gdy owoców i warzyw jest pod dostatkiem i niezliczone gatunki a koktajle można zrobić z każdego owocu bo wystarczy owoc lub warzywko i kefir lub mleko ukwaszone albo choćby maślanka i napój gotowy. Napój agrestowo - jagodowy
Składniki:
1/2 szklanki agrestu
1/2 szklanki jagód
1 łyżka cukru
500 ml kefiru
Owoce obrać, umyć i zmiksować z łyżką cukru na mus. Dodać kefir i dobrze wymieszać. Schłodzić przed podaniem. Smacznego.
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad. Anonimie-podaj swoje imię. Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych. Dziękuję i zapraszam ponownie.
Hej! Nazywam się Dorota Owczarek-Osowski. Gotuję to co lubię i piekę to co uwielbiam. Kocham kuchnię włoską i testowanie nowych produktów. Zapraszam Cię w kulinarną podróż po smakach z całego Świata. Więcej na mój temat.
1 komentarze
Często robię podobne napoje ale nigdy nie robiłam agrestowego, wypróbuję. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.