Składniki:
- 1 główka białej kapusty
- 300 g mięsa od szynki
- 2 laski cienkiej kiełbasy
- 2 łyżki skwarków
- 1 jabłko
- sól
- pieprz
- 1 łyżka mąki
- kostka rosołowa drobiowa
- kilka ziarenek jałowca
- 1 duży pomidor
- 2 łyżki przyprawy do bigosu Marsyl
Mięso pokroić w kostkę,posolić i popieprzyć a nastepnie obtoczyć w mące.
Smażyć na oleju na rumiano.
Włożyć do kapusty.
Kiełbasę pokroić w kostkę i również włożyć do kapusty.
Dodać przyprawy,skwarki, pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki i jabłko pokrojone w kostkę i dusić do miękkości.
Smacznego.
2 komentarze
Super przepis, muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńlubię :) dobry na obiad lub wczesną kolację
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.