sobota, 28 lipca 2012

Letni bigosik

Taka kapustę latem robi się szybko i nie gotuje im dłużej tym lepiej tylko zaraz po ugotowaniu znika w brzuchach smakoszy.

Składniki:
  • 1 główka białej kapusty                       
  • 300 g mięsa od szynki               
  • 2 laski cienkiej kiełbasy                      
  • 2 łyżki skwarków
  • 1 jabłko                                   
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • kostka rosołowa drobiowa
  • kilka ziarenek jałowca
  • 1 duży pomidor 
  • 2 łyżki przyprawy do bigosu Marsyl
Kapustę poszatkować i ugotować z kostką rosołową drobiową.
Mięso pokroić w kostkę,posolić i popieprzyć a nastepnie obtoczyć w mące.
Smażyć na oleju na rumiano.
Włożyć do kapusty.
Kiełbasę pokroić w kostkę i również włożyć do kapusty.
Dodać przyprawy,skwarki, pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki i jabłko pokrojone w kostkę i dusić do miękkości. 
Smacznego.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger