Możecie użyć innych owoców a kulki są wyśmienite.
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 torebka cukru waniliowego
- 100 g ryżu puddingowego
- 100 g truskawek
- 1 szklanka soku z czerwonej porzeczki
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki orzechów ziemnych prażonych krojonych
- 1 jajo
Odłożyć 8 truskawek.
Resztę zmiksować z sokiem porzeczkowym i cukrem.
Schłodzić.
Ryż jeszcze ciepły wymieszać z jajem.
Z masy ulepić kulki.
Kulki ryżowe polać sosem truskawkowym i udekorować truskawkami.
Posypać orzechami.
Smacznego.
3 komentarze
mmm... wyglądają smakowicie :) w sam raz na posiłek w czasie gorącego lata :)
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę wyśmienicie...
OdpowiedzUsuńCoś dla mojej wnusi, wygląda pysznie;)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.