Ja tak i dlatego gotuje na różne sposoby, dziś na szybko.
Krupnik.
Składniki
- 1000 ml bulionu drobiowego
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 mały por
- 1/2 bulwy selera
- 1 pietruszka
- liście lubczyku świeże
- 3 łyżki kaszy jęczmiennej drobnej
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie zupy:
- Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Pietruszkę i seler obrać i pokroić w słupki.
- Ziemniaki obrane pokroić w kostkę a pora w plasterki.
- Zalać warzywa bulionem i wsypać kaszę.
- Gotować do miękkości.
- Pod koniec gotowania dodać listki lubczyku.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.