Tym razem kotlety drobiowe.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego drobiowego
- 1 czerstwa kajzerka
- cebulka
- sól
- pieprz
- 2 łyżki startego sera żółtego ostrego
- 1 jajo
- bułka tarta do panierowania
Wyrobić najlepiej "łapką" mięso.
Z wyrobionego mięsa formować kotlety i panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego.
1 komentarze
Bardzo lubię wszelkie mielone kotlety, czasem dodaję kostkę sera żółtego do środka lub starte pieczarki, pycha:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.