Ja jajecznicę uwielbiam i zawsze coś dodam aby miała inny smak niż zwykle.
Składniki:
- 6 jaj
- 100 g szynki wędzonej
- 2 małe cebulki
- 1 łyżka smalcu ze skwarkami
- sól
- szczypiorek do posypania
- starty ser dojrzewający -u mnie koryciński
Smażyć chwilę.
Wbijamy jaja na patelnię i smażymy tak jak lubimy.
Na talerzu posypujemy żółtym serem i szczypiorem.
Jeśli ktoś jeszcze chce posypujemy solą ale wszystkie składniki mają już tyle soli że dla mnie nie trzeba.
Tak z jajecznicą i żółtym kolorem skojarzył mi się widok łanów rzepaku.
Proszę zobaczcie.
Smacznego.
1 komentarze
Piękne!I jajecznica i rzepak!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.