Smażyłam go bez tłuszczu i dlatego nie wchłonął nic z patelni i jest bardzo soczysty.
Składniki:
- filety z piersi kurczaka
- kostki rosołowe drobiowe
- kilka łyżek oliwy
Filety lekko ugnieść np. pięścią.
Oliwę wlać do miseczki i rozetrzeć w niej kostki rosołowe.
Natrzeć powstałą pastą mięso i pozostawić na min. 30 minut.
Smażyć na suchej patelni bo wtedy są soczyste i mają chrupiącą skórkę.
Smacznego.
2 komentarze
Mmm, wyglądają wspaniale! Z chęcią zjadłabym takie na obiad :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Ja też tak robię. Smażone bez tłuszczu dużo zdrowsze.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.