środa, 25 lipca 2012

Filet z kurczaka w drobiowej panierce

Filet bardzo szybko się przygotowuje i jest bardzo aromatyczny.
Smażyłam go bez tłuszczu i dlatego nie wchłonął nic z patelni i jest bardzo soczysty.

Składniki:
  • filety z piersi kurczaka
  • kostki rosołowe drobiowe
  • kilka łyżek oliwy

 Filety lekko ugnieść np. pięścią.
Oliwę wlać do miseczki i rozetrzeć w niej kostki rosołowe.
Natrzeć powstałą pastą mięso i pozostawić na min. 30 minut.
Smażyć na suchej patelni bo wtedy są soczyste i mają chrupiącą skórkę.

Smacznego.

2 komentarze

  1. Mmm, wyglądają wspaniale! Z chęcią zjadłabym takie na obiad :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł. Ja też tak robię. Smażone bez tłuszczu dużo zdrowsze.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger