Co dobrego Wy przetwarzacie?
Ja proponuję agrest w galaretce, niebo w gebie ale spróbować musicie sami.
Składniki:
- 1 kg agrestu
- 1 kg cukru
- 1/2 szklanki wody
Agrest obrać i umyć.
Z wody i cukru ugotować syrop do którego wrzucić agrest.
Gotować aż syrop zgęstnieje tj . ok godziny.
Wlewać galaretkę do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego.
4 komentarze
Tak jeszcze nie robiłam..muszę wybrać się do "Maminego" sadku ..
OdpowiedzUsuńU mnie od zawsze robi się galaretkę z agrestu.
OdpowiedzUsuńAgrest w galaretce szalenie mi się podoba.
Spróbuję!
kocham przetwory agrestowe. W tym roku nie ma dużo owocu, a zawsze w ten czas w domu jest totalna agrestomania
OdpowiedzUsuńmoja babcia taki robiła
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.