Może zupa krem z zielonej sałaty?
Dostałam całą reklamówkę sałat od koleżanki i trzeba było coś z nią zrobić i tak powstała zupa.
Zupa krem z zielonej sałaty.
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka groszku konserwowego
- duża główka sałaty masłowej
- duża cebula
- 500 ml bulionu drobiowego
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka śmietany kwaśnej
- 2 łyżki tartego sera gouda
- 3 trójkąty serka topionego śmietankowego
- sól morska
- pieprz czarny
- grzanki czosnkowe
Przygotowanie zupy:
- Sałatę dokładnie umyć.
- Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę.
- Przełożyć do garnka do którego wlać też groszek razem z zalewą.
- Zagotować i dodać porwane liście sałaty.
- Gotować ok.8-10 minut.
- Po tym czasie zupę miksujemy na gładką masę.
- Po czym do zupy dodać bulion i znowu zagotować.
- Dodać ser starty i topiony oraz łyżkę śmietany i jeszcze raz zagotować.
- Podawać z grzankami.
- Ja nacieram kromkę chleba czosnkiem, kroję w kostkę a następnie podsmażam na patelni.
Przepis własny.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.