Dzisiaj polecam wodę różaną.
Pachnie pięknie świeżymi płatkami róż zamkniętymi w butelce.
Można ją wykorzystać do ciast i deserów.Bez konserwantów może stać 2 tygodnie w lodówce, ja natomiast pokusiłam się i dodałam 1 łyżeczkę spirytusu i stoi już 3 tygodnie i nadal jest pachnąca i ten przepiękny kolor.
Składniki:
- 125 g płatków róży cukrowej -dzikiej
- 500 ml przegotowanej ciepłej wody
- sok z 1/2 cytryny
- opcjonalnie 1 łyżeczka spirytusu
Włożyć do słoja i zalać wodą wymieszaną z sokiem z cytryny.
Odstawić na parapet na dwa dni.
Po tym czasie odcedzić i wlać do butelki.
Przechowywać w lodówce.
Życzę cudnych wrażeń zapachowych.
3 komentarze
Cudowny kolor:)
OdpowiedzUsuńkolor rozkoszny co tu mówić
OdpowiedzUsuńCudo! kolejny powód by znaleźć krzew róży!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.