Na każde przyjęcie urodzinowe na wytrawnie jak znalazł.
Składniki:
Na ciasto naleśnikowe:
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jaja
- szczypta soli
- szczypta cukru
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 szklanka mąki
Potem usmażyć naleśniki dość grube.
Na farsz:
- 300 g tłustego twarogu
- 300 g szpinaku świeżego
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 1/2 strąka papryki żółtej
- 3 łyżki sosu czosnkowego
Paprykę pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim czosnek posiekany a następnie wrzucić paprykę i szpinak i dalej smażyć do miękkości.
Na koniec wlać sos czosnkowy i wkruszyć twaróg.
Podgrzać.
Masą szpinakowo-twarogową przekładać naleśniki.
Tort jest bardzo efektowny i podzielny.
Smacznego.
Przepis dodaję do akcji Torcikowo:)
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.