Ciasto jest delikatne, piankowe, idealne do kubka kawy, polecam.
Lekka pianka cytrynowo - truskawkowa.
Składniki: tortownica 20 cm
Lekka pianka cytrynowo - truskawkowa.
Składniki: tortownica 20 cm
- 3 jogurty naturalne po 400 g każdy
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 galaretka truskawkowa
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka żelatyny
- ok.300 g truskawek
- biszkopty okrągłe
Przygotowanie sernika:
- Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody i pozostawić do ostudzenia.
- W galaretce truskawkowej rozpuścić żelatynę.
- 2 jogurty wymieszać z 3 łyżkami cukru a następnie dodać galaretkę z żelatyną.
- Pozostały jogurt wymieszać z łyżką cukru i galaretką cytrynową.
- Na dno tortownicy - u mnie 20 cm, ułożyć biszkopty i zalać masą cytrynową.
- Powciskać w masę truskawki.
- Wstawić do lodówki do stężenia.
- Następnie wylać masę truskawkową i ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Przepis własny.
3 komentarze
wspaniałe: lekkie, letnie, boskie!
OdpowiedzUsuńZimne, pyszne ciastko na gorące dni lata.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPyszna pianka! Bardzo fajny i prosty przepis!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.