niedziela, 24 czerwca 2012

Surówka z młodej kapusty z papryką i ogórkiem

Kapusta w tym roku króluje na naszym stole, jest pyszna i zdrowa.

 Składniki:
  • 1 kg młodej kapusty
  • 1 czerwona konserwowa papryka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 pęczka koperku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Monini
  • 1 łyżka musztardy ostrej
  • 1-2 łyżki octu winnego
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Kapustę oczyścić i poszatkować drobno a nastepnie posolić, wygnieść ręką i odstawić na 15 minut.
Paprykę pokroić w paski, ogórki w plasterki.
Koperek drobno posiekać.
Składniki surówki wymieszać ze sobą.
Oliwę Monini wymieszać z musztardą, cukrem, octem i pieprzem.
Polać surówkę i wymieszać.
 Smacznego.
Przepis dołączam do Akcji

4 komentarze

  1. Witaj Doroto !!!
    W tym roku faktycznie mamy duże zbiory wczesnej kapusty. Głowy olbrzymie.Jedną mamy na 4 razy.
    Pomysł na twoją surówkę doskonały.
    Posiadam wszystkie składniki, jurto ja przygotuję.
    Dziękuję za odwiedziny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj musi być smaczna :D Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Sałatka wygląda pysznie, nie robiłam takiej jeszcze ...

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger