Składniki:
- 1 kg młodej kapusty
- 1 czerwona konserwowa papryka
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 pęczka koperku
- 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Monini
- 1 łyżka musztardy ostrej
- 1-2 łyżki octu winnego
- cukier
- sól
- pieprz
Paprykę pokroić w paski, ogórki w plasterki.
Koperek drobno posiekać.
Składniki surówki wymieszać ze sobą.
Oliwę Monini wymieszać z musztardą, cukrem, octem i pieprzem.
Polać surówkę i wymieszać.
Smacznego.
Przepis dołączam do Akcji
4 komentarze
Ależ kolorowo :-)
OdpowiedzUsuńWitaj Doroto !!!
OdpowiedzUsuńW tym roku faktycznie mamy duże zbiory wczesnej kapusty. Głowy olbrzymie.Jedną mamy na 4 razy.
Pomysł na twoją surówkę doskonały.
Posiadam wszystkie składniki, jurto ja przygotuję.
Dziękuję za odwiedziny.
Oj musi być smaczna :D Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSałatka wygląda pysznie, nie robiłam takiej jeszcze ...
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.