Pachnąca, pożywna i smakuje wybornie.
Składniki:
- 200 g ugotowanych szparagów zielonych
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 25 dag pomidorów koktajlowych przekrojonych na pół
- 2 cebule dymki
- 300 g ugotowanego makaronu drobnego-u mnie małe zwierzątka
- 50 ml oliwy z oliwek
- 20 ml octu winnego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżki musztardy Dijon
Makaron ugotować al'dente.
Szparagi gotowałam na parze również al'dente i pokroiłam na kawałki.
Cebule pokroić w piórka.
Tuńczyka rozdrobnić.
Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki.
Składniki sosu czyli oliwę,ocet, miód i musztardę wymieszać na gładki krem.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą a następnie polać sosem i jeszcze raz wymieszać.
Sałatkę odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
3 komentarze
smakowicie i kolorowo
OdpowiedzUsuńMusze koniecznie kupić taki piękne szparagi jak Twoje. Sezon się kończy a ja jeszcze szparagów nie jadłam, skandal. Może też wyczaruje jakąś pyszną sałatkę :)
OdpowiedzUsuńPyszny przepis. Zajadam sié szparagami niemal codziennie
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.