Post o galaretkach wkrótce a oto następny szybki deser i robił go Mój "P".
Przy okazji mogłam również przetestować truskawki w czekoladzie Eterno i doskonale się skomponowały z pianka truskawkową.
Pianka truskawkowa
Składniki:
- 1 opakowanie Śnieżki oryginalnej Delecta
- 200 ml mleka
- 1 opakowanie galaretki na szybko o smaku truskawkowym Delecta
- 500 ml wrzącej wody
- truskawki do dekoracji
- truskawki w czekoladzie Eterno
Galaretkę na szybko rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia.
Do wysokiego naczynia wlać mleko i wsypać Śnieżkę.
Miksować na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty.
Przestudzoną, tężejącą galaretkę wlać do ubitej Śnieżki i delikatnie wymieszać.
Piankę przelać do pucharków.
Udekorować cząstkami truskawek a na środku każdego pucharka umieścić 2 łyżeczki truskawek w czekoladzie.
Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Smacznego.
2 komentarze
ciekawi mnie czy jej smak jest identyczny jak tej tradycyjnej,czy ma w skladzie wiecej chemii przez to expresowe tezenie???,pytam ,bo zadko bywam w polsce i chce wiedziec czy wart ja kupic,Maja38.
OdpowiedzUsuńNapiszę tylko że galaretki nie mają żadnej chemii tylko zamiast żelatyny użyto tutaj agar z wodorostów i dlatego tężeje błyskawicznie.
UsuńJest także przez to delikatniejsza w smaku i nie tężeje na bardzo "sztywno":-)
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.