Danie bardzo proste i nie było by w nim nic dziwnego gdyby nie to że do dania używamy małych główek kapusty i gotujemy je w całości.
Składniki:
- 1-2 małe główki młodej kapusty białej
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki bułki tartej
- sól
W dużym garnku zagotować wodę i osolić wrzątek.
Kapustę oczyścić i usunąć wierzchni najtwardszy głąb.
Włożyć kapustę do wrzącej wody i gotować 20-25 minut do miękkości.
Masło rozpuścić na patelni i zasmażyć bułkę tartą, posolić.
Kapustę podawać polaną masełkiem z bułką.
Prawda że proste.
Smacznego
3 komentarze
Chętnie bym takiej skosztowała.
OdpowiedzUsuńi nic więcej nie trzeba sama kapustka starczy do podjadania...
OdpowiedzUsuńwieki nie jadlam takiej kapusty ... rozplywajace sie danie w ustach .. pycha!!!
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.