Dziś zapraszam na kotlety z pieczarkami.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1 cebula
- 4 pieczarki
- 2 małe kajzerki czerstwe
- 1 łyżka startego sera żółtego
- 1 jajo
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- bułka tarta do panierowania
Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie a następnie odcisnąć.
Dodać do mięsa.
Cebulę pokroić w drobną kostkę tak samo zrobić z pieczarkami.
Na patelni zeszklić cebulę a następnie dodać pieczarki i razem poddusić.
Po ostygnięciu dodać do mięsa.
Dodać także jajo, ser oraz przyprawy.
Wyrobić mięso najlepiej "łapkami" i formować kotlety które obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać z młodymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.
Smacznego.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.