Mój "P" nazwał tą potrawę "Wędrująca rybka w brokułach".....czemu nie???
Składniki:
- 200 g makaronu razowego świderki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 nieduży brokuł
- kilka listków bazylii
- ser typu parmezan do posypania-u mnie dojrzały koryciński
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 5 pieczarek
- sól
- pieprz
- słodka papryka
Makaron i brokuły gotujemy al'dente.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażamy a następnie dodajemy śmietanę i zagotowujemy aby śmietana zgęstniała.
następnie na patelnię wkładamy ugotowany makaron i podzielonego na różyczki brokuła.
Dodajemy również tuńczyka wraz z zalewą.
Mieszamy i dodajemy przyprawy do smaku, wykładamy na talerz.
Posypujemy obficie serem.
Smacznego.
1 komentarze
hmm brzmi pysznie... tylko ten tuńczyk :( nie lubię go. Jednak zrobię tę potrawę dla mojego męża bo uwielbia i brokuły i tuńczyka :)
OdpowiedzUsuńA może byś podpowiedziała co mogłaby dać zamiast tuńczyka, aby też mogła zjeść?
pozdrawiam
Karolina
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.