Robiłam nie tak dawno kurczaka w chmurach - tutaj- klik - a teraz pora na krewetki w podniebnych przestworzach.
Składniki:
- 500 g krewetek królewskich
- 4 żółtka
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka cukru
- 6 ząbków czosnku
- sól
- mąka ziemniaczana (ilość do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta)
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Żółtka utrzeć "rózgą" z cukrem, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodać śmietanę.
A następnie dodawać mąkę ziemniaczaną aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego.
Potem wrzucić do ciasta oczyszczone krewetki.
Wymieszać i zostawić w lodówce na kilka godzin-ja zrobiłam wieczorem a rano piekłam.
przed pieczeniem dodać do ciasta 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki i wymieszać.
Chmurki z krewetek nakładamy łyżką na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiano.
Smacznego.
Przepis własny.
1 komentarze
świetny pomysł, a nazwa jeszcze lepsza:)
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.