piątek, 22 czerwca 2012

Kompot z czereśni z mietą

Pierwsze czereśnie już zebrane więc czas na najprostszy sposób ich wykorzystania czyli kompot.

Składniki:
  • 1 szklanka czereśni
  • 1 l wody
  • 2-3 łyżki cukru
  • kilka gałązek mięty
 Czereśnie wydrylować, zalać wodą i zasypać cukrem.
Zagotować i gotować kilka minut.
Wrzucić miętę i razem jeszcze zagotować.
Kompot podawać ciepły albo w upały z kostkami lodu.
Smacznego.

4 komentarze

  1. Doroto,
    czy musisz pisać o czereśniach?
    Wczoraj zerwano mi kosz czereśni. Dzisiaj miałam robić konfiturę. Już wczoraj zjadłam wiele, aż za wiele...
    Brrr, dzisiaj pestkuję a tam siedzi sobie gość, biorę następną, to samo...
    Wiesz jak się czuję ?
    Czereśnie poszły na kompostownik.
    Pierwszy raz miałam taki przypadek...
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. czereśnie z mięta? chyba spróbuję : )

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger